Austin Mini VAN | 1977

Trots presenteren wij u deze Austin Mini VAN gebouwd in 1977.
Deze Mini VAN komt van de 2e eigenaar en is in 1978 in Nederland nieuw geregistreerd.

In 2015 in opdracht van de 2e eigenaar geheel body-off gerestaureerd waarbij hij in een absolute nieuwstaat is gebracht. Gespoten in Dove Grey uni lak en vervolgens tot in detail met enkel originele en nieuwe delen opgebouwd.

Algemene Gegevens
BRAND : Austin Mini
MODEL : Delivery VAN
REGISTRATION NR : 86-BB-70
PRODUCTION YEAR : 1977
REGISTRATION YEAR : 24-05-1978
COUNTRY OF REG : The Netherlands
COLOR EXT : Smoke grey BU15
COLOR SEATS : Black
VIN : -032 VR37
ENGINE : 1310cc +0.040
WHEELS : 4.5 x 10” Old English white
TYRES : Dunlop Formula 70 165-70-10
PRE OWNERS : 2

Exterieur & Body
De body is in 2015 volledig gerestaureerd, hierbij is de carrosserie voorzien van veel nieuwe originele delen waaronder; Het gehele front, deuren, side panels, dorpels , binnenschermen en vloer panelen.
De gehele koets is vakkundig gerestaureerd, gestraald en gelast, er is een origineel VAN dakluikje geplaatst en vakkundig verwerkt in het dak paneel. Vervolgens is er een coating aangebracht op de bodem en in de wielkasten en vervolgens is de gehele body vakkundig zowel binnen als buiten in originele Austin Mini kleur BU15 Dove Grey gespoten.
De suframes voor en achter zijn netjes gerestaureerd en voorzien van een poeder-coating, hierna zijn ze met nieuwe delen opgebouwd en vormen ze een solide dragende constructie voor deze VAN.

Na restauratie is de gehele Mini opgebouwd met zeer veel nieuwe originele onderdelen waaronder; Originele Lucas koplampen en koplampbollen, glazen knipperlichten, achterlicht units, chromen classic wing mirrors, een nieuwe set MK1 deur scharnieren inclusief nieuwe pakkingen, nieuwe raam, deur en achterklep rubbers, nieuwe chromen bumpers met over-riders voor en tevens twee originele OEM VAN achterbumpers.
De schuifraampjes zijn origineel en hebben nieuwe originele sluit mechanieken en wind rubbers.

Interieur & Laadruimte
De binnenzijde van de Mini is in nieuwstaat, deze is voorzien van twee nieuw zwart beklede MK1 voorstoelen, deze zijn voorzien van nieuwe foam en matten. een kenmerkend EI klokje met twee extra meters en een volledig nieuw tapijtset , deurpanelen in zwart vinyl en zwarte dashboard paneel afwerking van Newton Commercial, welke ook de twee deurvakken en achterlicht units van binnen nieuw hebben geleverd.
De hemel-bekledig is nieuw en vakkundig aangebracht, het stuur is een twee spaak bakelieten Austin Mini stuur met originele matching boss en logo, de rubberen pook-hoes en notenhouten pook-knop zijn ook vervangen.

De laadruimte is in een fantastische conditie, vakkundig afgewerkt en middels carrosserie kit zijn alle randen en naden netjes afgestreken. De Side panels zijn deuk vrij en in een net zo mooie staat als het exterieur.
Newton Commercial heeft een originele laadbak bekleding mat geleverd welke matched bij het tapijt voor. De VAN is optioneel leverbaar met de twee klassieke lederen reiskoffers welke in de achterbak passen.

Motor & Techniek:
Origineel geleverd met een 998cc motor welke ooit is vervangen voor een krachtiger 1275cc A+ motorblok.
In 2015 bij de restauratie is ook het gehele A+ motorblok gereviseerd, de 1275cc motor is opgeboord naar 1310cc met een +0.040 overmaat. Een gereviseerde SU HIF44 1.34 carburateur K&N Cone luchtfilter, SU electrische benzine pomp, een aluminium watergekoelde inlaat, LCB Milennium uitlaat spruitstuk, geheel nieuwe LCB uitlaat systeem, Lucas sport bobine en er is een fijne elektronische onsteking gemonteerd waarmee de Mini nagenoeg meteen aanslaat! Verder zijn er sileconen koelslangen, nieuwe waterpomp, olie pomp, NGK R bougies en een 4 core radiator nieuw gemonteerd.
Ook zijn de Dynamo, V-snaar gele koelvin en kachelkraan zijn nieuw!

De versnellingsbak is gereviseerd, dit is een 4 versnellingen handbak Mini A+ ROD model met een 3.44:1 eindoverbrenging 190mm verto koppeling en een stalen vliegwiel. Deze versnellingsbak schakelt zeer soepel en zonder problemen.
De motor is voorzien van 20W50 Miller classic olie.
De koppeling & cilinders zijn vervangen, alle koperen leidingen hiervoor zijn vakkundig nieuw aangebracht.
Alle elektronica is gecontroleerd en zonodig vervangen, er zijn nieuwe switches, relais en verbindingen gemaakt zodat de Mini nu zeer betrouwbaar is en alles naar behoren functioneert.

De benzinetank is van aluminium en nieuw! Deze is vervangen en voorzien van een nieuwe benzinevlotter en benzinefilter.

Remmen & Ophanging
Cooper S 7.5”remschijven voor, uitgevoerd met rembekrachtiger, Goodridge gevlochten remleidingen, nieuwe Mintex remschoenen achter en Mintex remblokken voor.
De schijfremmen zijn in nieuwstaat, en alle remleidingen zowel in de motorruimte als onder de Mini zijn nieuw.

Er zijn nieuwe veerbollen gemonteerd, Solid rubbers op beide subframes en een High Low Set met nieuwe verstelbare GAZ schokbrekers voorste bovenste en onderste draagarmen OE zijn nieuw met verstelbare tie rods voor.

Velgen & Banden
De VAN is opgebouwd en voorzien van nieuwe 4.5 x 10” JBW velgen van aluminium gecoat in Old English White WT3 en chromen center caps.
De banden zijn Dunlop Fomula 70 165/70/10 radial banden met een perfect profiel.

Historie & informatie
Deze Austin Mini VAN is werkelijk in topstaat, elk detail is met zorg nieuw opgebouwd en verbeterd.
De 2e eigenaar heeft met oog voor detail en grote zorg kosten noch moeite gespaard om er een van de mooiste Austin Mini VAN uitvoeringen van te maken, ons idee is dat zeker gelukt!
Tijdens de restauratie zijn er fotos bijgehouden en vrijwel alle facturen zijn aanwezig. Het originele user manual boekje is nog bij de Mini
Techische keuring + certificaat zijn aanwezig.
De Mini heeft tevens in het geprezen MINIWORLD magazine op de cover en met een uitgebreid artikel in de uitgave van augustus 2017 gestaan, een exemplaar hiervan is ook bij de Mini aanwezig en bij interesse terug te lezen via MINIWORLD of Readly.
De Cooper Car Company letters zijn stickers en indien niet gewenst eenvoudig te verwijderen of in dezelfde stijl te wijzigen in elke tekst of bedrijfsnaam naar wens.

Wij leveren deze Austin Mini VAN inclusief
• Nieuwe APK keuring (MOT)
• Grote onderhoudsbeurt
• Volle tank brandstof
• Informatiemap en facturen
• Boekjes en historie
• Taxatierapport April 2021
• Export documenten

MERK
Austin Mini

MODEL
VAN ESTATE

JAAR
1977

KLEUR

DOVE GREY BU15

MOTOR

1310cc

KILOMETERS

72500

Prijs

€ Auction On request
  • Incl. nieuwe APK
  • Incl. gratis afleverbeurt