Mini British Open | 1992

Unieke Classic Mini aangeboden!

Deze volledig body-off gerestaureerde Classic Mini British Open 1.3 uit 1992.
Werkelijk elk detail aan deze prachtige Classic Mini is in nieuwstaat! Van 2018 tot 2020 volledig gerestaureerd met alleen de beste onderdelen, prachtige nieuwe British Racing Green lak, nieuwe Gold/Silver Superlight velgen, volledig gerestaureerde body en natuurlijk de originele 1275cc Motor welke tot in detail is gereviseerd en voorzien van alle mogelijke performance opties.

Het interieur is professioneel nieuw bekleed in volledig beige leder met een donker groene bies, een groot elektrisch zonnedak, nieuwe zwarte hemelbekleding en veel notenhouten details maken dit absoluut de mooiste Mini die momenteel wordt aangeboden.

Exterieur:
In 2018 volledig gerestaureerd! Al het plaatwerk is waar nodig vervangen, netjes gelast en de volledige Mini is nieuw gespoten in 3 laags lak in haar originele kleur British Racing Green.
Al het chroomwerk zoals bumpers, klinken en koplamp-ringen zijn nieuw en vervangen, de bumpers zijn met over riders en corner bars gemonteerd ( zeer zeldzaam) Langs de zijkanten zit een gouden bies en originele British Open laurel. De chromen grill en originele Cooper logos zijn ook nieuw.
De velgen zijn 1 week oud, wij kozen voor de kleur Gold met een Silver polished rim en voorzien van nieuwe Yokohama A539 banden voor een perfecte wegligging.
De bodem is origineel en in topstaat, de subframes zijn gecoat en geheel vervangen.
Het groen getinte glas is prachtig, de voorruit is vervangen voor een nieuw exemplaar en alle raam en deurrubbers zijn nieuw.
Kenmerkend is natuurlijk het grote elektrisch shuif-dak, deze is in 2020 geheel vervangen en nieuw!
De uitlaat is nieuw en volledig RVS en geeft een fantastisch geluid.

Interieur:
Mooier bestaat niet, tijdens de gehele restauratie is het gehele interieur vervangen en verbeterd.
Kenmerkend zijn de prachtig nieuw beklede voorstoelen en achterbank, deze volledig in Beige lederen stoelen hebben een donker groene bies en hebben matching echt lederen deurpanelen en achterpanelen.
Het dashboard is nieuw en van echt notenhout, deze heeft 2 Smiths klokken en radio/cd voorbereiding.
Een prachtig Motolita notenhouten stuur met RVS naaf is gemonteerd evenals een matching pook-knop en radiofront.
Het zwarte tapijt in deze Mini is geheel vervangen door Newton Commercial, hierbij is ook een zwart mattenset gemonteerd en een zwart lederen Paddy Hopkirk pook-hoes.
Bij het vervangen van het interieur heeft de restaurateur ook de gehele hemelbekleding nieuw gemonteerd, gekozen is voor een zwarte hemel en zwarte zonnekleppen.
Deze Mini is echt adembenemend, zeer fraai afgewerkt en bomvol de meest luxe opties.

Techniek:
De 1275cc Cooper motor is origineel en matching numbers. De motor is begin van de restauratie in 2018 volledig gereviseerd en voorzien van nagenoeg alle nieuwe onderdelen die mogelijk zijn.
De versnellingsbak functioneert als nieuw, en de volledige cilinderkop is opnieuw opgebouwd en voorzien van grotere kleppen, competition rocker lifters, Minispares kleppendeksel, zeer exclusieve ARP kopbouten, en de motor is volledig nieuw gespoten n de originele kleur Tartan red.
De cilinderkop heeft grotere inlaat kleppen en 1.5 competition tuimelaars van Minispares
In 2020 is de nieuwe HIF44 carburateur van Keith Calver geplaatst met open luchtfilter, dit is zeer professioneel uitgevoerd en werkt perfect.
Alle losse delen zijn nieuw en vervangen, de Dynamo, radiator, koelvin, oliepomp, filters, olie en ontsteking zijn nieuw, tevens is het schutbord bekleed met sound proof materiaal voor meer comfort. Elk detail aan de motor is nieuw of uit elkaar geweest, er zijn extra motorsteunen geplaatst en het volledige spruitstuk is nieuw en heeft een matching uitlaat systeem voor meer vermogen.

Ophanging | Remmen:
De Mini heeft een geheel nieuwe competitie ophanging, de draagarmen zijn gecoat, nieuwe Molton veerbollen geplaatst, verstelbare schroefveren zijn gemonteerd en ook is er een high low kit aanwezig.
De schokbrekers van Spax zijn verstelbaar van soft tot hard en zijn Krypton gas gevuld.
De Mini heeft voor remschijven welke nieuw zijn gemonteerd in 2019, ook zijn destijds de remklauwen nieuw gemonteerd en heeft deze Mini Mintex green remblokken.
Nagenoeg alle ophang rubbers zijn vervangen voor poly rubbers.
Aan de achterkant van de Mini zijn Superfin alloy gekoelde remtrommels gemonteerd met nieuwe bouten en stelbare nokken.
Deze Mini is standaard voorzien van rembekrachtiging. deze rembekrachtiger is nieuw.

Omschrijving:
Absoluut in nieuwstaat verkerende en tot in detail verbeterde Classic Mini! beter vind je ze niet!
Alle details zijn met zorg samengesteld, de prachtige lak, het grote elektrische schuifdak, uitmuntende Beige lederen interieur en prachtige gouden Superlight velgen maken van deze Cooper een van de meest exclusieve die momenteel te koop zijn.
Ruim € 25000,00 heeft deze restauratie en performance gekost, een kans voor u als liefhebber om een zeer waardevaste investering aan te schaffen waar u zeker met veel plezier van zult genieten.

Transport:
Wanneer u een bod plaatst en interesse heeft in een transport oplossing om deze Mini netjes bij u thuis geleverd te krijgen helpen wij u graag.
Via onze transport collegas kunnen wij u een passende offerte doen en een kostenopgave sturen. Uw Mini kan wereldwijd worden bezorgd en staat dan netjes bij u vor de deur inclusief de benodigde documenten. Interesse? neem contact met ons op.

Inclusief:
Wij leveren deze prachtige Classic Mini inclusief:
Een nieuwe APK (periodieke keuring) MOT (NL)
Groot onderhoud en aflever beurt.
Professionele poetsbeurt
Een volle tank brandstof
Deskundig advies en uitleg over de Mini.
Export (NL) documenten voor registratie in uw land

Deze Mini staat in onze showroom in Rogat, Nederland

Interesse en de Mini Classic graag bezichtigen? wij nodigen u van harte uit om deze Classic Mini te bekijken en een uitgebreide proefrit te maken.

Neem contact op via onze contact pagina

MERK
ROVER MINI

MODEL
BRITISH OPEN

JAAR
1992

KLEUR
BRITISH RACING GREEN

MOTOR
1275cc 72BHP

KILOMETERS
53000

Prijs

On Request | Auction