Sold | Verkocht

Geheel originele Rover Mini Cooper S uit 1991 aangeboden!
Deze Mini is fabriek-af voorzien van een John Cooper S Conversie met dubbele carburateurs! aantoonbaar middels type plaatjes en origineel certificaat!

Conversie nummer: 282-S (een van de eerste!)
Zeer goede investering!

Deze Mini komt van de 2e Nederlandse eigenaar en is in een fantastische conditie, geheel origineel en voorzien van prachtige Tartan rode lak, originele 12″ Minilight velgen, krachtige John Cooper S motor met ruim 72 PK en een fantastisch leder interieur met notenhouten dashboard en lederen Cooper stuur.

Exterieur:
In perfecte conditie! uitgevoerd in Tartan red met een Old English white dak en spiegels! voorzien van de originele Cooper Striping, mee-gespoten spatbord verbreders, nieuwe chromen bumpers, een nieuwe chromen grill, Cooper wing-badges, chromen tankdop, Motorkap-striping, Hella light bar met 4 Wipac RVS verstralers en groet getinte ramen met inscriptie.
Het lakwerk is roest en schadevrij, de Mini is uitmuntend onderhouden en een ware eye-catcher.
Alle raamrubbers, chromen raampezen en deurlijsten zijn in 2020 vervangen.

Techniek:
Unieke 1275 Cooper motor voorzien van een John Cooper S pakket, deze unieke tuning is door John Cooper garages LTD zelf ingebouwd en nieuw geleverd in 1991! deze zeldzame upgrade maken dat de Mini nu 1294cc heeft en dubbele carburateurs voor een zeer snelle sprintsnelheid en veel meer vermogen.
Het spruitstuk is een Maniflow voor meer inlaat vermogen, in combinatie met een big bore zijuitlaat van Cooper (deze is in overleg te vervangen voor een dubbele centrale uitlaat)
De ophanging is geheel aangepast, zo is er een verstelbaar camber set gemonteerd voor de achterkant, zijn er betere sport schokbrekers gemonteerd, geventileerde remschijven met Mintex remblokken voor, nieuwe remklauwen en een rembekrachtiger om het vermogen veilig tot stilstand te brengen.
De banden zijn van Falken en hebben een perfect profiel! de Mini is uitgelijnd en rijdt voortreffelijk.
Er zijn 3 extra meters ingebouwd, een vacuum meter, klok en oliedrukmeter welke allen goed werken.

Interieur:
Afgelopen weer voorzien van een geheel nieuw interieur, nieuwe voorstoelen in Cooper uitvoering met zwart leder en rode bies, nieuwe deurpanelen in zwart rood, en ook de achterbank en het zwarte tapijt zijn matching en nieuw.
tevens is de Mini vanbinnen geheel origineel, het notenhouten dashboard is netjes, ook de pook-knop en het stuurwiel zijn van Cooper.
Op de instapdorpel bestuurderskant is het originele Cooper conversie typeplaatje gemonteerd welke matched met de motor en auto.
De hemelbekleding is netjes evenals de nieuwe John Cooper S mattenset welke in 2020 is aangekocht.
Het dashboard is voorzien van donker groene teller-platen,

Gegevens:
Merk: Rover Mini
Model: Cooper S
Conversie: John Cooper S
Conversie Nummer: 0282-S
Kleur: Tartan rood | Old english white
Motor: 1294cc Cooper S
Vin: SAXXN*************
Jaar: 12-09-1991
Eigenaren: 2
Land van productie: UK
Land van registratie: NL

Omschrijving:
Deze prachtige Cooper S is een unieke uitvoering! de kleur maken van deze Mini een echte eye-catcher, tevens is deze Mini voorzien van alle mogelijke luxe opties en een zeer waardevaste investering!
Het vermogen is enorm! een belevenis om in te rijden en te genieten!

Inclusief:
Wij leveren deze Mini af:
Nieuwe APK keuring (NL)
Grote Onderhoudsbeurt
Afstelen motor en remmen
Export documenten (indien nodig)
Volle tank benzine (SUPER)

Heeft u interesse in deze unieke Cooper S? wij nodigen u graag uit de Mini te komen bekijken en een uitgebreide proefrit te maken.

MERK
Rover Mini

MODEL
Cooper S (Origineel)

JAAR
1991

KLEUR
Rood Wit

MOTOR
1275cc

KILOMETERS
32500 (afgelezen van teller)

Prijs

€ SOLD to France
  • Incl. nieuwe APK
  • Incl. gratis afleverbeurt