Verkocht | Sold

Geheel gerestaureerde Mini Cooper S 40th edition uit 1999 aangeboden.

Deze van oorsprong zuid-Italiaanse Mini Cooper S 40th edition is door ons team geheel gerestaureerd, voorzien van unieke MK1 details zoals classic rear lights, Austin bumpers, Snor grill, Rose Petal wheels en geheel nieuw gespoten in een unieke originele lakkleur Maroon Red met Platinum zilver dak en spiegels.

De originele Cooper S motor is geheel gereviseerd, voorzien van een nieuwe versnellingsbak, koppeling en drukgroep, silecone koelslangen en nieuwe radiator en expansie vat.
Alle techniek is uit elkaar geweest en hersteld of vervangen.

Interieur:
Deze Mini Cooper S 40th edition kenmerkt zicht dor haar aluminium geborstelde dashboard, deze heeft 6 magnolia witte 40th edition Smiths klokken, originele MINI radio, chromen teller randen en is afgewerkt met een Bordeaux rood lederen dashboard top.
Het stuur is van zwart leder met kenmerkend rood Cooper embleem van emaille, Het stuur is voorzien van een airbag.

De stoelen zijn origineel en uitgevoerd in diep rood leder met een beige bies, ook de deurpanelen zijn in deze kleuren uitgevoerd, de hoedenplank is bekleed met dezelfde kleur en de hemelbekleding is nieuw aangebracht en voorzien van betere isolatie.
Het tapijt in deze Mini is nieuw en zwart van kleur, de mattenset is vervangen voor een zwart set met CW logo, de pookknop is van Cooper en zilver aluminium.
De pookhoes is van Bordeaux rood leder en de gehele kachel unit is gereviseerd en in nieuwstaat.
De achterbak bekleding is nieuw! Deze is zwart stof met rood lederen zijnstukken en onder deze afwerking vind u het originele reserve wiel, de originele krik-set en benzinetank.

Het interieur in deze Cooper S is als nieuw, er is nooit in de Mini gerookt, en alle losse delen zijn nagezien en zo nodig vervangen voor nieuwe.
Echt een pracht exemplaar.

Exterieur:
Geheel nieuw gespoten in 2K lak, deze metallic kleur Maroon red is origineel op deze Mini geleverd en door ons vakkundig opnieuw aangebracht. Het dak is platinum zilver en ook de spiegels zijn in deze kleur uitgevoerd.
Alle losse delen zijn nieuw gespoten zoals verbreders, kentekenverlichting en zowel de binnen als de buitenkant van de motorkap, achterklep en deuren.
De Mini is voorzien van MK1 snor grill, de achterlichten zijn nieuw en voorzien van MK1 units met twee extra lampen onder de achterbumper (mist en achteruit rij licht)
De bumpers zijn nieuw en van RVS, ook deze zijn in de Classic MK1 style met corner bars.
De koplamp units en alle knipperlicht units en glazen zijn nieuw en vervangen.
De ramen zijn uitgevoerd in groen getint glas met verwarming, alle deur en rammrubbers zijn nieuw en ook de raampezen zijn nieuw aangebracht.

De velgen zijn originele nieuwe Rose Petal wheels in 5,5 x 12 met Yokohama banden en nieuwe wielmoeren, deze gloss black velgen zijn prachtig en nieuw gebalanceerd.

Techniek:
Deze Mini Cooper S is origineel geleverd met Rover Cooper motor met 63PK, deze is geheel gereviseerd en heeft een nieuwe versnellingsbak, nieuwe koppeling en drukgroep, nieuwe bougies, ontsteking, kabels, koelslangen van Siliconen en kleppendeksel gekregen.
De motor is voorzien van nieuwe vloeistoffen, filters en 20W50 Castrol olie.
De rembekrachtiger is geheel vervangen, ook de remmen voor zijn nieuw, 8.4 geventileerde en gegroefde schijven met mintex remblokken, nieuwe schokbrekers van G max en alle rubbers nieuw.
De gehele motor is uitgebouwd en vakkundig in de Mini geplaatst na revisie, zelfs de schutboard bekleding is nieuw en netjes achter het blok gemonteerd. (extra isolatie en geluid demping.

Bodem:
De bodem is perfect, deze Mini komt uit een zonnige Zuid-Italiaanse plaats en heeft geen roest gezien, alle delen zijn origineel en zonder schade. Zelfs de originele lakkleur zit nog op de bodem, de wielkasten zijn netjes en ook rood van kleur.
De subframes zijn solide en hard en hebben geen roest en of schades.

Uitlaat:
Deze Mini heeft een nieuwe in en uitlaat spruitstuk, de katalysator is herplaatst en de einddemper is uniek! Deze originele nieuwe COOPER einddemper van Fletcher is met haar dubbele eindstukken netjes links van de achterkant geplaatst en geeft een diep en stoer geluid.

Omschrijving:
Deze prachtig vakkundig herbouwde Cooper S is nu te koop! Voorzien van nieuw Nederlands kenteken en zal worden afgeleverd met ons volledige afleverpakket.

MERK
ROVER MINI

MODEL
COOPER S 40th MK1

JAAR
1999

KLEUR
MAROON RED

PLATINUM SILVER

MOTOR
1275cc MPI 65PK

KILOMETERS
13000 (afgelezen)

Prijs

€ SOLD
  • Incl. nieuwe APK
  • Incl. gratis afleverbeurt