Mini Kensington | 1996

Volledig Body off Gerestaureerde Rover Mini Kensington uit 1996.
Deze Origineel Nederlands geleverde Mini is in nieuwstaat, komt van de 2e eigenaar welke hem in 2022 tot in detail heeft laten restaureren, na restauratie heeft de Mini slechts 1000km gereden.

De Rover Mini Kensington is in 1996 door Mini als jubileum editie uitgegeven en was destijds de meest luxe Mini die verkrijgbaar was, er zijn er +- 2000 gebouwd waarvan slechts 700 in British Racing Green.
Deze editie is uniek en een zeer waardevaste investering.

De volledige body is uit elkaar geweest, voorzien van nieuwe originele body-panels, en een nieuwe British Racing Green 3 laags laklaag (ook de binnenkant)
De Motor is opgeboord naar +020 overmaat wat hem een stuk meet vermogen geeft! tevens is de motor gereviseerd, hierbij zijn zuigers, kleppen en zelfs de versnellingsbak aangepakt en waar nodig voorzien van nieuwe onderdelen.

De volledige techniek zoals remmen, ophanging, uitlaat en ophang rubbers zijn nieuw en gereviseerd.
De velgen zijn gestraald en gecoat in metallic zilver en voorzien van 4 nieuwe Yokohama A539 competition banden.

Exterieur:
Tijdens de restauratie zijn de deuren, front panelen, front, paravaan, A panelen, Deuren en Dorpels professioneel vervangen door originele nieuwe delen.
De body is in de 4K lak gespoten naar originele kleuren, hierbij is ook het interieur mee gespoten.
De lak British Racing Green is voorzien van een metallic laag, dit was origineel bij de Mini Kensington.
De velgen zijn gecoat en opnieuw gespoten, de banden zijn nieuw, de bumpers, rubbers, voorraam en chromen delen zijn allemaal nieuw en vervangen.
De soft-top is geheel vervangen, deze heeft een nieuwe Zonneland cabrio stof kap welke zowel van binnen als van buiten perfect is!
De Kensington heeft haar originele motorkap badge, Kensington letters op de kofferklep en 3 Union jack badges op de zijschermen en achterkant.

Interieur:
Originele Crème kleurige SPI Sportstoelen van leder, matching achterbank, nette originele deurpanelen, en een nieuw gespoten notenhouten dashboard met matching deurlijsten en pook-knop. De Mini is voorzien van elektrische ramen voor, deze zijn bij restauratie ingebouwd en werken perfect! de bediening zit op de beide deuren.
De Mini heeft zowel voor als achter veiligheidsgordels, is voorzien van alarm en startonderbreking (origineel) en heeft 2 sets originele sleutels met afstandsbediening.
De hemelbekleding is volledig nieuw en de zonnen-kleppen zijn ook opnieuw geleverd.
Het zwarte tapijt is netjes en de Mini heeft 4 nieuwe matten met CW logo.
De radio MPI combinatie van Blaupunkt is nieuw en werkt uitstekend op de twee speakers.
Het grote elektrische zonnedak is zoals aangegeven nieuw en vervangen, deze werkt perfect.

Techniek:
Volledig gereviseerde 1275cc Motor met overmaat zuigers +020 welke de Mini meer dan 68PK geven, de cilinderkop en motor zijn gevlakt en voorzien van nieuwe pakkingen. de vriesdoppen en alle pakkingen van de motor en versnellingsbak zijn vervangen. De versnellingsbak is origineel 4 versnellingen en volledig gereviseerd.
De remmen zijn nieuw, remschijven, blokken, cilinders, leidingen etc zijn vervangen. de ophanging is voorzien van Monroe schokbrekers, en nieuwe remtrommels en remvoeringen.
Het subframe is opnieuw gespoten en opgebouwd met nieuwe rubbers en bussen.
De uitlaat is origineel en werkt perfect, het uitlaat spruitstuk is ook nieuw.

Bodem:
Een solide originele bodem, voorzien van originele dorpels, gecoat voor en achter subframe, nieuwe leidingen en een blanke tectyl beurt waardoor de Mini een beschermlaag heeft.
De accubak en randen zijn allemaal roest en schadevrij. De bodem is tevens geheel groen van kleur zoals origineel.

Omschrijving:
Zelden vinden wij een originele Mini Kensington in deze geweldige conditie! de vorige eigenaar heeft kosten noch moeite gespaard om deze Mini helemaal in top conditie te brengen.
De fotos spreken natuurlijk voor zich, alle fotos van revisie en restauratie zijn beschikbaar evenals de facturen en originele boekjes.

Transport:
Wij verzorgen door heel Europa en wereldwijd transporten via onze transporteurs, heeft u interesse in de Mini en wilt u een prijsofferte om deze bij u thuis te laten bezorgen? dan horen wij dit graag. Neem hiervoor contact met ons op via het contact formulier.

Bezichtiging:
Wilt u de Mini komen bekijken, meer informatie of een uitgebreide proefrit maken? wij helpen u graag en u bent altijd welkom! neem hiervoor ook contact met ons op of bel ons gerust voor al uw vragen.

MERK
Rover Mini

MODEL
kensington

JAAR
1996

KLEUR
british Racing Green

MOTOR
1275cc injection 68BHP

KILOMETERS
93000

Prijs

€ on request (auction)
  • Incl. nieuwe APK
  • Incl. gratis afleverbeurt