Mini Seven | 2000

Rover Mini | Seven | 40000km | 2000

Unieke Classic Mini Seven aangeboden, deze gelimiteerde uitvoering van de Classic Mini is in een zeer goede conditie en heeft een lage kilometerstand van slechts 40000km.
Voorzien van Tartan rode lak, 13″ Sportspack velgen en een groot elektrisch schuifdak.
De Mini is afkomstig uit Rome (Italie) en eind 2020 door ons geselcteerd en ingevoerd in Nederland.

De Mini Seven is een hommage aan de originele Austin Mini Seven uit 1959 en heet een klassieke uitstraling en kenmerkt zich door de prachtige half lederen bekleding in Rood leder met Beige afwerking en het rode dashboard en kleurelementen.
De techniek is gelijk aan een Cooper S uit 2000 waardoor deze klassiek ogende Mini zich kan meten aan het hedendaagse verkeer.

Slechts 400 van deze Mini Seven’s zijn er gebouwd, 200 zwarte en 200 rode!

Exterieur:
Tartan rode lak in een zeer nette en solide staat, door het roge klimaat van Italie zeer goed geconserveerd gebleven. De Mini heeft aantoonbaar slechts 40000km gereden, dit is te zien! de Mini Seven is roest en schadevrij en heeft altijd in een overdekte garage gestald gestaan bij haar eigenaresse.
Sportspack uitgevoerd met brede 13″ velgen, nieuwe Yokohama A539 Banden, Originele Rover Mini uitlaat (indien gewenst is er een dubbele S uitlaat te monteren na aankoop)
Groen getinte ramen, Nieuwe rvs voor en achterbumper met overriders! het chroomwerk is zeer netjes en zonder krassen.
Het Elektrische schuifdak werkt naar behoren en is van het merk WEBASTO, deze is optioneel geleverd door MINI in 2000.
Voorzien van de originele Mini Seven badges, Union Jack badges op de zijpanelen en originele GB badge.

Interieur:
Het Seven interieur heeft half lederen MPI zetels in rood leder met beige bies, de zitting en rugleuning zijn voorzien van de Classic Mini Seven stof uit 1959! deze is in nette conditie evenals de gehele achterbank.
Het dashboard is af fabriek matching Tartan rood gespoten, deze is voorzien van 3+3 magnolia witte Smiths klokken en een retro radio / media speler met zeer goede speakers.
De pookknop is van zwart leder evenals de pookhoes. Het stuur is voorzien van zwart met rood lederen accenten en heeft een Airbag! de gordels zijn beige en allen voorzien van gordelspanners.
Tevens heeft deze Mini extra veilige portieren.
De Mini Seven is voorzien van Alarm en startblokkering, deze werken goed.

Techniek:
Voorzien van een Rover Mini Cooper motor met ruim 68PK, deze Multipoint injectiemotor werkt uitstekend en is zeer snel! de versnellingsbak is gereviseerd en schakelt soepel tussen alle versnellingen.
De Mini heeft schijfremmen voor en een rembekrachtiger! deze zijn allemaal in goede conditie, de remblokken zijn vervangen en de schokbrekers zijn van GMAX en als nieuw.
Alle vloeistoffen en filters zijn door ons nagekeken en zonodig vervangen, de Mini heeft groot onderhoud gehad en alles werkt perfect naar behoren.

Bodem:
De Bodem is in uitmuntende nieuwstaat! de Mini is van onder net zo mooi als boven, de originele gespoten onderkant is vrij van roest en schade en in een sublieme staat, wij tectyleren de gehele bodem bij vertrek van de Mini zodat u geef last krijgt van corrosie.

Omschrijving:
Deze zeer zeldzame Mini Seven is 1 of 200 gebouwd en een echt collectors item, natuurlijk verwachten wij dat u er heerlijke zomerse tourritten mee gaat rijden, maar dan past ze zich perfect aan de huidige modere situatie aan. Het verbruik is laag 1 op 12 en ook de onderhoudskosten van dit model zijn minimaal.
Een perfecte investering van een van de meest zeldzame Classic Minis die in het laatste jaar van Rover zijn gebrouwd en verkocht.

Inclusief:
Wij leveren deze Classic Mini Seven inclusief
– Nieuwe Nederlandse APK (MOT)
– Grote nderhoudsbeurt
– Export documenten (indien gewenst)
– Volle tank brandstof

Transport:
Wij hebben veel contacten in het geval u de Mini naar uw adres waar ook in Europa (en wereldwijd) wilt laten leveren, onze transport partners brengen de Mini dan veilig en snel bij u thuis.
Interesse in een transport? wij horen het graag.

De Mini staat in Rogat, Nederland

MERK
ROVER MINI

MODEL
SEVEN

JAAR
2000

KLEUR
Tartan Red

MOTOR
1275cc MPI 68PK

KILOMETERS
40006

Prijs

€ Auction
  • Incl. nieuwe APK
  • Incl. gratis afleverbeurt