Austin Mini 1300 | 1972

AUSTIN MINI | 1300 | 1972 | Competition

Deze Mini komt van de 3e eigenaar welke de Mini volledig heeft aangepast en omgebouwd voor een sportief karakter.

Uitgevoerd in British racing Green met een old English White dak en kleine originele 10″Minilight competition wheels, 10″schijfrem conversie en een prachtig beige interieur.

Historie:
Geleverd in 1972 als Austin Mini 850, deze Classic Mini heeft nu bij de 3e eigenaar een grondige wijziging ondergaan, zo is de wagen geheel aangepakt en voorzien van een licht getunede 1300 (12H) Cooper motor, gereviseerde versnellingsbak, verstelbare ophanging (SPAX)

De wagen is voorzien van een British Racing Green laklaag, diverse opties en sportieve badges.

Exterieur:
Het lakwerk uitgevoerd in Racing Green en Old English White is in goede gebruikte staat, nagenoeg roest en schadevrij. Heeft diverse gebruikerssporen en alle naden kloppen en zijn recht. De naden tussen voorspatborden en paravaan hebben enig herstelwerk nodig).
Het chroomwerk is netjes, voorzien van chromen bumpers, een afneembare competitie grill, Goodwood badge, Classic racing badges, Cooper S badges, en Cooper S laurels.

Verder voorzien van 10″Minilight velgen met perfecte Yokohama A0008 banden. De chromen deurklinken, groen getint glas, mee-gespoten verbreders en een Maniflow sportuitlaat maken de Mini helemaal af.

Interieur:
Het interieur is in een zeer nette staat, zo heeft de Mini haar originele Ei vorm dashboard met twee extra meters, een extra paneel met brandstofpomp bediening en oliedruk lamp, nette beige Vinyl lederen voorstoelen met donker groene bies, matching achterbank en deurpanelen met een zwarte bies, nieuwe vloermatten, Cooper deurklinken, raamslingers en openers.

Het tapijt-set is zwart en in goede staat. de Mini heeft veiligheidsgordels voor en aansluiting om achter ook gordels te plaatsten. De achterbak is professioneel bekleed en voorzien van een oil can en brandblusser. Onder de bekleding vind u een reserve wiel en goed werkende accu. De hemelbekleding is in nette conditie, evenals de originele zonnekleppen, panelen en switches.

Technisch:
In de jaren 2020 voorzien van een gereviseerde 1275cc Cooper Motor van het type 12H met gereviseerde versnellingsbak en de volgende extra opties:

– Ongeveer 70BHP
– HIF88 carburator with open air filter
– 1.5 Rockers
– 3-2-1 sport exhaust
– Negative camber front
– Caster settings
– 7.5″ disk brake Cooper S conversion
– New discs
– New brake blocks
– New brake calippers
– High low set 4 x
– Spax settable shockers
– As new Yokohama A008 Tyres

Bodem
In goede gebruikte/herstelde conditie! voorzien van een zwarte protectie steenslag laag, originele vloerpanelen, herstelde dorpels en bodempanelen. Subframe voorkant en achterkant hard en solide.

Verkoop Inclusief:
– Nederlands kenteken
– Export kenteken (indien gewenst)
– Groot onderhoud
– APK vrijstelling!
– Algehele controle

Contact:
Heeft u interesse en wilt u deze Mini komen bekijken? u bent van harte welkom! wij laten u graag kennis maken met deze prachtige wagen, ook is er de mogelijkheid een uitgebreide proefrit te maken en de Mini op een brug te bekijken maak hiervoor een afspraak.

Transport:
Uw nieuwe aanwinst veilig bij u thuis? Wij hebben diverse transport oplossingen met gecertificeerde transporteurs kan de wagen op elk gewenst moment veilig bij u worden afgeleverd. Voor een prijsopgave kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

MERK
Austin Mini

MODEL
Cooper Competition

JAAR
1972

KLEUR
British Racing Green

MOTOR
1275cc Cooper

KILOMETERS
35000

Prijs

on request
  • Incl. nieuwe APK
  • Incl. gratis afleverbeurt